Circulair en duurzaam

EEN CASUS

Hoe Life2 het 2e leven vindt in uw meubilair

Hoe vertalen we onze missie, om de wereld zo goed mogelijk over te dragen aan de volgende generatie, naar een concreet verhaal? 
Misschien wel door te vertellen hoe wij een tweede leven uit een stoel tevoorschijn toveren.

DE STOEL

Men neme een standaard zorgstoel. Zo eentje die hartstikke goed zit, die niet te zwaar is, maar wel stevig genoeg. Zo eentje die 5 à 10 jaar geleden toch wel een investering was, want de bewoners moesten er uiteindelijk de hele dag op kunnen zitten. Zo’n stoel die toen in een stof werd geleverd die vooral mooi was en, volgens de leverancier, ook wel goed te reinigen, maar die je nu al op een afstandje ruikt als je de huiskamer binnenkomt. Eentje die nog steeds supergoed zit, maar inmiddels verkleurde houten armleggers heeft en gebutste poten.  Zo’n stoel!..…die we nu moeten redden uit de afvalcontainer, omdat er volgens ons Life2 concept nog leven in zit.

RESTYLING HOUTEN STOELFRAME

In onze werkplaats wordt de stoel gedemonteerd en de schroeven en bouten nagelopen. Het stoelframe gaat naar de spuiterij. Daar wordt het geheel ontdaan van de huidige laklaag en daarna opgeschuurd. Als het nodig is, dan stralen wij het hout, om achterblijvende kleurlagen zo diep mogelijk te verwijderen. Dan kunnen we gaan beitsen in de door u gewenste kleur. We ronden het proces af met het aanbrengen van een blanke beschermlaag. Indien nodig lopen we de verbindingen na en voeren kleine reparaties of vervangingen uit. Ook kunnen wij de stoel voorzien van nieuwe glijnagels of pootdoppen. 

LOGISTIEK = ONTZORGEN

Kunnen we meteen even uitleggen wat we bedoelen met “Life2 ontzorgt”, want zo’n restylingsoperatie mag u natuurlijk nagenoeg geen tijd en moeite kosten. Wij halen het meubilair bij u op, leveren indien gewenst vervangende stoelen en brengen de meubels weer bij u terug in een nieuwe jas. 

RESTYLING STOFFERING

De zitting en de rug worden gestript. De stof wordt verzameld in de stoffencontainer voor verwerking door derden. Afhankelijk van de staat van de vulling wordt deze behouden en aangevuld of geheel verwijderd en vervangen. Het oude polyether wordt verzameld in de polyethercontainer voor verwerking door derden. Er worden mallen gemaakt en de zitting en rug worden opnieuw gestoffeerd in de gekozen stof. Dat kan een kunststof of een weefstof zijn. 

De oude stoel

Frame van bruin naar grijs

Met de nieuwe stoffering

1
Whatsapp met Life2
Life2 voor uw meubilair? Klik op de pijl om ons een Whatsapp bericht te sturen. App foto's als u een concrete vraag over uw meubilair hebt!