Over ons

Life2 is geregistreerde handelsnaam van Vision Furniture B.V.

Het hoe, wat, waarom van Life2

Missie

Uw meubels, ons visitekaartje!
Wij restylen meubilair 

met een sociaal hart 
en met compassie voor de wereld waarop ze staan.

Restyling in het dna

Al sinds 1990 maakt Vision Furniture zich sterk voor hergebruik, revitalisering en levensverlenging van meubilair. 30 jaar geleden begonnen we met het ter plaatse spuiten van metalen meubilair en het vervangen van bureau- en tafelbladen; vooruitstrevend toen, met oog voor de afvalberg. Niet lang daarna breidden we ons restylingspakket uit met het herstofferen van stoelen en banken en het ontlakken en herlakken of beitsen van stoel- en tafelframes.  Je kan met recht zeggen dat restyling een onmiskenbaar deel is van ons DNA en dat we grossieren in kennis en ervaring op dat gebied.

Van vooral budgetfijn, naar budgetfijn én milieufijn…

Ging het in de jaren 90 vooral om de portemonnee – een bestaande stoel omtoveren naar nieuw voor slechts een kwart van de aanschafwaarde was vooral budgetfijn – nu neemt de roep om restylingsconcepten vooral toe vanwege het milieu. Geen goede stoelen meer op de afvalberg.

…én Social-Return-Proof

De marktontwikkelingen staan niet stil. Om invulling te geven aan de roep naar bedrijven om werkgelegenheid te creëren voor mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt (‘social return’), hebben wij met Life2 een unieke samenwerking tot stand gebracht tussen Vision Furniture en de Haeghe Groep, een werkbedrijf van de Gemeente Den Haag, waar mensen werken met een arbeidsbeperking.  

Life2 is ons keurmerk; een tweede leven geven!
Aan de mensen die onze producten maken en aan het meubilair dat een tweede kans krijgt om te shinen. Maar natuurlijk ook aan u, onze klanten, die middels Life2 invulling kunnen geven aan de circulaire en sociale wensen van de maatschappij.

Met Life2 bent ook u ‘SOCIAL-RETURN-PROOF’

Onze kracht? Ontzorgen!

Klanten ontzorgen, zorgen uit handen nemen, we doen het graag. Hoe?

Duidelijke communicatie

Als er nou één ding is dat cruciaal is bij de uitvoering van projecten, dan is het wel de communicatie. Sterker nog, communicatie kan het succes van een project maken of breken. Wij beschouwen het voeren van een duidelijke en goede communicatie met klanten en leveranciers als een van onze belangrijkste verantwoordelijkheden en krachten.

Efficiënte projectcoördinatie

We kunnen er natuurlijk niet omheen dat elk interieurproject een zekere impact heeft op de werkvloer. De stoelen of tafels zijn er enkele weken niet en dat vereist een perfecte planning. Onze berg aan ervaring op het gebied van projectcoördinatie bij restyling-operaties garandeert dat projecten vlekkeloos kunnen verlopen. Wij plannen de uitvoering in overleg met de klant; zo efficiënt mogelijk en als dat nodig is, met inzet van vervangend meubilair. Alles om te ontzorgen.

Ervaring en kennis delen en inzetten

Het tweede leven uit een meubel toveren is zeker niet altijd appeltje-eitje. Wij hebben 30 jaar ervaring, waarvan u kunt profiteren. Wij bezitten de kennis en deskundigheid van materialen, stoffen en technische mogelijkheden om uw mebilair die tweede kans te bieden.

Een project is een project of het nou klein is of groot

Of we nou 1 bank herstofferen voor het Rijksmuseum, 22 zorgstoelen ontdoen van vieze zittingen voor het Alrijne ziekenhuis , 800 houten stoelen voorzien van een stoffering voor de Oranjekazerne, 80 zorgstoelen beitsen en herstofferen voor Brabantzorg of 80 bureaus inkorten en nieuwe bladen geven voor de Gemeente Rijswijk; elk project krijgt van ons de volle aandacht, want we willen trots zijn op elk resultaat, klein of groot.

Oog voor het milieu

Wij zijn ons er bewust van dat wij de wereld doorgeven aan onze kinderen. We zijn dan ook altijd alert op mogelijke verbeteringen in onze bedrijfsprocessen, producten, diensten en werkwijze om dat zo goed mogelijk te doen.

Wie?

Sinds 1990 werken wij aan een mooiere, betere leefwereld, met een dienstverlening die kostenbesparing, duurzaamheid en inclusiviteit combineert.

Monique de Groot
Initiator Life2

Oprichter/eigenaar Vision Furniture B.V.

“Op mijn ronde door de stoffeerderij, zie ik dat een status die ‘achterstand’ wordt genoemd, kan verdwijnen door de juiste begeleiding, door iets te leren en door waardering. En dan maakt het plaats voor trots en eigenwaarde. Met een goede begeleiding, kan elk mens op zijn of haar gebied leren stralen.”

1
Whatsapp met Life2
Life2 voor uw meubilair? Klik op de pijl om ons een Whatsapp bericht te sturen. App foto's als u een concrete vraag over uw meubilair hebt!