Meubelrestyling meubilair van ‘de kringloop’

Meubelrestyling meubilair van ‘de kringloop’

Meubilair Kringloop gerenoveerd
Het gouden gebouw Zinder in Tiel, waar de bibliotheek is gevestigd

De bibliotheek van Tiel huist in het gouden cultuurgebouw Zinder en moest een ‘bibliotheek voor alle Tielenaren‘ worden, vertelde een oud-medewerkster ons. Maar hoe doe je dat in een welhaast koninklijk, gouden gebouw? Nou, gewoon! Je gaat naar de kringloop, zoekt meubilair uit, roept Life2 erbij en maakt de inrichting circulair en duurzaam.

“Duurzaamheid en maatschappelijke verantwoordelijkheid zitten in het dna van de bibliotheek en dat willen wij actief uitdragen.”

De meubelcommissie van de bibliotheek ging naar Kringloopwarenhuis Secunda, ‘de kringloop’, en reserveerde een hele berg meubels. Kasten in vele vormen, tafels in allerlei maten en een keur aan verschillende fauteuils. Banken en stoelen in allerlei kleuren en zelfs een bijzondere set lampen. Life2 laadde al het meubilair in de vrachtwagen en sloeg aan het restylen. Wij ontlakten de houten kasten en tafels en beitsten ze allemaal in dezelfde kleur grijs. De stoelen, banken en fauteuils stripten we van hun vieze, gescheurde en verkleurde stof en voorzagen we van nieuwe stoffen in een prachtig kleurenpalet.

Een maand later reed diezelfde vrachtwagen Tiel weer binnen. Het resultaat was en is verbluffend! Een tot de verbeelding sprekend voorbeeld van een maatschappelijk verantwoorde LIFE2 meubelrestyling en het bewijs dat een duurzame restyling juist karakter kan geven aan een inrichting. Kijk zelf maar hoe huiselijk, fraai en uniek die is geworden.

 

One Response

  1. mjdegroot@visionfurniture.nl schreef:

    Prachtig voorbeeld van tweede levens tevoorschijn halen uit meubilair. Mooie samenwerking met de kringloop.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1
Whatsapp met Life2
Life2 voor uw meubilair? Klik op de pijl om ons een Whatsapp bericht te sturen. App foto's als u een concrete vraag over uw meubilair hebt!